فهرست مطالب

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال دهم شماره 37 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مینا بروجردی، حسن اسدزاده*، مسعود حجازی، غلامحسین انتصار فومنی صفحات 1-26
    زمینه و هدف

    با توجه به شیوه بالای پرخاشگری در سن پیش دبستانی و اهمیت خلاقیت در این دوره از زندگی و تاثیر ان بر دوره های بعدی پژوهش حاضر با هدف تعیین اثریخشی آموزش موسیقی و نقاشی بر افزایش خلاقیت وکاهش پرخاشگری در دانش آموزان پیشدبستانی شهر همدان انجام شد.

    روش بررسی

    روش پژوهش حاضر آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون باگروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پیش دبستانی شهر همدان در سال 96-95 بود. نمونه آماری 45 نفر از دانشآموزان پیشدبستانی بودند که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و و یک گواه گمارش شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه 43 سوالی پرخاشگری کودکان پیشدبستانی، و مقیاس تفکر خلاق تورنس بود. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس چندمتغیره تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش نقاشی به طور معنی داری منجر به کاهش پرخاشگری (001/0 > P) و افزایش خلاقیت (001/0 > P)، دانشآموزان پیشدبستانی شد. همچنین آموزش موسیقی باعث کاهش معنی دار پرخاشگری (001/0 > P) و افزایش معنی دار خلاقیت (001/0 > P)، دانشآموزان پیشدبستانی شد. اما بین آموزش نقاشی و آموزش موسیقی در کاهش پرخاشگری و افزایش خلاقیت تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    آموزش نقاشی و موسیقی از طریق ابزار افکار و احساسات ابراز نشده و تقویت مهارت های انعطاف پذیری و بسط و سیالی موجب کاهش پرخاشگری و تقویت خلاقیت در کودکان پیش دبستانی شده است. در نتیجه می توان از آنها به عنوان یک روش آموزش موثر در کودکان پیش دبستانی استفاده کرد

    کلیدواژگان: آموزش نقاشی و موسیقی، پرخاشگری، خلاقیت
  • محسن رفیعی*، بی بی مرجان فیاضی صفحات 27-52
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ادراک فراشایستگی بر بروز خلاقیت در محیط کار بوده است. همچنین در این رابطه نقش میانجیگری خودکارآمدی نیز در نظر گرفته شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف تحقیق، کاربردی و از جنبه شیوه گردآوری داده ها از نوع پیمایشی بوده و جامعه آماری ، کارکنان شرکت ملی نفت ایران (NIOC) در نظر گرفته شده است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، داده هایی از 331 فرد جمع آوری گشت. پژوهشگران برای سنجش فراشایستگی ادراک شده، خود کارآمدی و خلاقیت در محیط کار به ترتیب از پرسشنامه های استاندارد مینارد و همکاران (2006) ، شوارزر و جروسالیم (1995)، تیرنی، فارمر و گرین (1999) استفاده کردند. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزارهای SPSS، AMOS و بر اساس مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) صورت گرفته است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میان ادراک کارکنان از فراشایستگی خود با تمایل آنها برای بروز خلاقیت در محیط کار ارتباط معنی دار و مثبت وجود دارد. همچنین، نقش میانجیگری خود کارآمدی تایید گشت.

    کلیدواژگان: فراشایستگی، ادراک فراشایستگی، خود کارآمدی، خلاقیت در کار
  • سید محمد سعادت مهر، علی صفاری*، عباس تدین صفحات 53-84
    زمینه

    ضمانت نامه بانکی به عنوان یکی از مهمترین اسناد بین المللی و یکی از ابزارهای رایج بانکی در روابط حقوقی و قراردادی در حقوق داخلی و بازرگانی بین المللی نقش مهمی ایفا می کند است که با توجه به جایگاه مهم آن در روابط تجاری در بخش قابل توجهی از جرایم اقتصادی توسط مجرمین اخذ و مورد استفاده قرار گرفته و در مراجع قضایی مورد رسیدگی قرار گرفته است.     

    هدف

    بررسی سیاست جنایی قضایی ایران در رسیدگی به جرایم ناشی از ضمانتنامه های بانکی صرفنظر از ضرورت یا عدم ضرورت شناسایی عناوین مجرمانه جدید و یا اکتفا به عناوین مجرمانه موجود با توجه به گستردگی این جرایم است.    

    روش

    روش پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده،  اما بر اساس ماهیت توصیفی - تحلیلی است.

    نتیجه گیری

    جرایم ناشی از ضمانتنامه های بانکی اگرچه مورد جرم انگاری مستقل قرار نگرفته است اما با زنجیرهای از جرایم دیگر از قبیل پولشویی، کلاهبرداری، اخلال در نظام و تحصیل مال از طریق نامشروع و... در ارتباط است و در حالت سازمان یافته هر یک به نوبه خود قدرت فراوانی در تخریب منافع ملی و سرمایه های اجتماعی دارد. لذا در این مقاله ضمن تحلیل آسیب شناسانه سیاست جنایی قضایی در رسیدگی به جرایم ناشی از ضمانتنامه های بانکی مبتنی بر دادنامه های اصداری پیشنهادهایی جهت کارآمدی سیاست جنایی ایران در رسیدگی به جرایم ناشی از ضمانتنامه های بانکی ارایه می نماید.

    کلیدواژگان: ست جنایی قضایی، جرم، ضمانت نامه بانکی، مجازات، اقتصاد
  • ایرج احمدخانی، حسن قلاوندی*، بهناز مهاجران صفحات 85-114
    هدف

    هدف از اجرای این تحقیق شناسایی و مقوله بندی عوامل موثر بر شکل گیری دانشجوی کارآفرین در دانشگاه می باشد.

    روش

    این پژوهش بصورت آمیخته (کمی و کیفی) اجرا شده است و برای شناسایی عوامل از تحلیل عاملی اکتشافی و برازش مدل از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق کلیه اعضای هییت علمی دانشگاه زنجان بوده و ابزار گردآوری اطلاعات نیز مصاحبه نیمه ساخت یافته و برمبنای آن پرسشنامه محقق ساخته می باشد. با انجام آزمون آلفای کرونباخ کلیه سوالات پرسشنامه بامقدار آلفای 92/0 تایید شدند. برای تعیین مقدار کفایت حجم نمونه نیز از آزمون کرویلت بارتلت استفاده شده است. حجم نمونه شامل 228 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه زنجان است که 43 درصد یعنی 99 نفر را اساتید زن و 57 درصد یا 129نفر را اساتید مرد تشکیل می دادند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته ها حاکی از آن است که عوامل روانشناختی خصوصا عوامل شخصیتی مانند گشودگی به تجربه، همسازی، وظیفه شناسی، برون گرایی و همچنین عوامل آموزشی و عوامل مالی مهمترین عوامل موثر بر شکل گیری و پرورش دانشجوی کارآفرین می باشند.

    کلیدواژگان: دانشجوی کارآفرین، عوامل شخصیتی، عوامل آموزشی، عوامل مالی
  • پریما نوروزی*، سمیه رباط میلی صفحات 115-134
    هدف

    یژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر شفقت به خود و فرزندپروری ادراک شده در تفکر خلاق نوجوانان انجام شده است.     

    روش

    طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش در برگیرنده کلیه دانش آموزان پسر پایه دوم دوره دوم متوسطه است که در سال تحصیلی 97-1396 در دبیرستان های منطقه دو شهر تهران بود. 313 دانش آموز به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه ادراک از سبک فرزندپروری والدین (گرولینگ و همکاران، 1997)، پرسشنامه شفقت به خود (نف، 2003) و پرسشنامه سنجش خلاقیت (عابدی،1984) بود. سپس، داده ها توسط نرم افزارSPSS.v21 و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، ارتباط معناداری بین برخی مولفه های سبک های فرزندپروری ادراک شده و شفقت به خود با تفکر خلاق نوجوانان وجود دارد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد مولفه های سبک های فرزندپروری ادراک شده و شفقت به خود در مجموع 17 درصد تغییرات تفکر خلاق نوجوانان را پیش بینی می کنند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، سبک های فرزندپروری و شفقت به خود نقش مهمی در تفکر خلاق نوجوانان دارند. مضامین نظری و کاربردی نتایج ارایه شده در پژوهش حاضر مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: شفقت به خود، سبک های فرزندپروری، تفکر خلاق، نوجوانان
  • رسول کرمی، سید علی واعظ*، قاسم رکابدار صفحات 135-160
    زمینه

    به دلیل تفاوت های موجود در بین قوانین مالیاتی و استانداردهای حسابداری اختلافاتی بین مودیان مالیاتی و دستگاه های مطالبه کننده مالیات وجود دارد که باعث بوجود آمدن شکاف مالیاتی می شوند. شکاف مالیاتی از طریق تفاوت بین مالیات تشخیصی و ابرازی محاسبه شده و مولفه های آن شامل اختلاف های موقتی و دایمی مالیاتی می باشند

    هدف

    در پژوهش های قبلی در ایران شکاف مالیاتی را ناشی از اختلاف های دایمی می دانستند اما ابتکار و خلاقیت این پژوهش شناسایی اختلاف های موقت بود. بنابراین هدف پژوهش بررسی رابطه بین شکاف مالیاتی و مولفه های آن بر تغییرات سودهای آتی می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی است و در حوزه پژوهش های اثباتی قرار می گیرد. از نظر ماهیت و محتوایی یک پژوهش از نوع همبستگی می باشد که برای کشف همبستگی بین متغیرها از روش پس رویدادی عمل می شود..جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه آماری شامل 120 شرکت در بازه زمانی 1396-1386 می باشند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها، از معادله رگرسیون استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج بیانگر این است که بین شکاف مالیاتی و تغییرات سودهای آتی رابطه معکوس معناداری وجود دارد. همچنین نتایج موید این است که هر دو مولفه اختلاف های موقتی و دایمی مالیاتی تاثیر معناداری بر تغییرات سودهای آتی دارند. به طوری که می توان مدعی بود افزایش اختلاف بین سود حسابداری ومالیاتی می تواند با کاهش سود در سال آینده و پایداری کمتر سود همراه باشد.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان داد که مولفه های شکاف مالیاتی در ایران علاوه بر اختلاف های دایمی شامل اختلاف های موقت هم است و با تفکیک اختلاف های دایمی و موقت می توان درآمد مشمول مالیات دقیق تری را محاسبه نمود. که از یک سو افزایش رضایت مندی مودیان مالیاتی و از سوی دیگر چالش های مالیات ستانی، فرار و اجتناب مالیاتی را کاهش می دهد. بنابراین انتظار می رود با این نوع آوری، نظام مالیاتی کارآمد و عدالت مالیاتی بیشتر گردد.

    کلیدواژگان: مالیات، شکاف مالیاتی، اختلاف دائمی مالیاتی، اختلاف موقت مالیاتی، تغییرات سودهای آتی
  • توحید اسکندرزاده فرد، نادر بهلولی* صفحات 166-181
    هدف
    هدف تحقیق حاضر بررسی نقش شرکت های پیشرو و خوشه های کسب و کار در نوآوری منطقه ای در استان آذربایجان شرقی است.
    روش
    روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری تحقیق مدیران و کارکنان بخش های R&D، مهندسین طراح و توسعه خوشه های کسب و کار در استان آذربایجان شرقی است که به صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه استاندارد و محقق ساخته بود که پس از سنجش روایی و پایایی در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون معادلات ساختاری از نرم افزار lisrel 8.5 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق حاضر نشان داد که وجود شرکت های پیشرو و خوشه های کسب و کار بر نوآوری منطقه ای تاثیر دارد؛ همچنین تحصیلات کارکنان به عنوان نقش میانجی عمل می کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده از تحقیق حاضر نشان داد وجود شرکت های پیشرو و خوشه های کسب و کار بر به عنوان عامل مهمی در بهبود نوآوری منطقه ای ایفا می کند. همچنین میزان تحصیلات کارکنان موجب بهبود نوآوری در منطقه می باشد.
    کلیدواژگان: شرکت پیشرو، خوشه های کسب و کار، نوآوری منطقه ای
  • فیروزه سپهریان آذر*، فرهاد غدیری، کریم عبدالمحمدی، فریبا صمدزاده صفحات 189-208
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی خلاقیت در ارتباط با اهداف پیشرفت بر انگیزه پیشرفت در دانشجویان بود.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. نمونه مورد مطالعه شامل 220 دانشجو بود که به روش نمونه گیری خوشه ای از جامعه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 97- 96 انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های انگیزه ی پیشرفت هرمنس (AMQ)، مقیاس تفکر خلاق تورنس (TTCT) و پرسشنامه اهداف پیشرفت میدگلی، کاپلان و میدلتون استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل مسیر و نرم افزار SPSS-20 و LISREL 8.54 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل مسیر نشان داد که اهداف تبحری و اهداف رویکرد عملکرد از طریق نقش واسطه ای خلاقیت اثر غیر مستقیم مثبت و معنا داری بر انگیزه پیشرفت دانشجویان دارد. و همچنین خلاقیت اثر مستقیم، مثبت و معناداری بر انگیزه پیشرفت دانشجویان دارد.

    نتیجه گیری

    این تحقیق نشان داد که خلاقیت می تواند در ارتباط بین اهداف پیشرفت و انگیزش پیشرفت میانجیگری کند.

    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت، اهداف پیشرفت، خلاقیت
  • وحید سلطانزاده*، محمدرضا اردلان، سیروس قنبری صفحات 209-244
    زمینه

    یکی از مباحثی که ضرورت توجه به آن در نظام آموزش عالی احساس می شود کارآفرینی آموزشی است، دانشگاه ها برای اینکه بتوانند به عنوان یک عنصر کلیدی در راستای توسعه همه جانبه کشور گام بردارند نیازمند توسعه کارآفرینی آموزشی و شناسایی عوامل موثر بر آن هستند.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر کارآفرینی آموزشی در دانشگاه های دولتی کشور انجام شد.

    روش

    روش تحقیق آمیخته (کیفی - کمی) بود، در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی و در بخش کمی از روش توصیفی-پیمایشی بهره گرفته شد. نمونه آماری در بخش کیفی متخصصان و صاحب نظران حوزه کارآفرینی، مدیریت آموزشی، برنامه ریزی آموزشی و برنامه ریزی درسی و مدیریت آموزش عالی در کشور بود و جامعه آماری در بخش کمی شامل تمامی دانشجویان گروه علوم تربیتی دانشگاه های دولتی کشور بود. روش نمونه گیری در بخش کیفی هدفمند و در بخش کمی خوشه ای به صورت چند مرحله ای بود که تعداد 225 نفر به عنوان نمونه آماری جهت بررسی انتخاب شدند. برای تعیین حجم نمونه مورد نظر از فرمول کوکران استفاده شد. ابزار گردآوری داده های پژوهش در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه مورد تایید متخصصان و اساتید قرار گرفت، مقدار شاخص های نسبت روایی محتوایی یا CVR برابر با 79/0 و شاخص روایی محتوایی یا CVI61/0 به دست آمد پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ 90/0 محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق تحلیل عاملی اکتشافی در نرم افزار SPSS21 انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج پژوهش شش عامل ساختار اقتصادی(3 عامل فرعی)، ساختار فرهنگی (3 عامل فرعی)، ساختار اجتماعی(2 عامل فرعی)، ساختار آموزشی(4 عامل فرعی)، ساختار محیط بیرونی(2 عامل فرعی) و ویژگی های فردی(2 عامل فرعی) موثر بر توسعه کارآفرینی آموزشی در دانشگاه های دولتی شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که کارآفرینی آموزشی تحت تاثیر عوامل مختلفی هستند این عوامل در شش حوزه کلان اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، محیط بیرونی و فردی گسترده شده است.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی آموزشی، دانشگاه های دولتی
|
  • Mina Boroujerdi, Hasan Asadzadeh *, Masod Hejazi, Gholam Hossein Entesar Foumany Pages 1-26
    Objective

    Considering the high prevalence of aggression in preschool and the important role of creativity and the negative effect in this period The aim of present research is to determine the effectiveness of music and painting training on increasing creativity and reducing aggression in preschool students in Hamedan.

    Methods

    This research is quasi- experimental with Pre-test and post-test with control group design. The statistical populations under this study consisted of all pre-school students in Hamedan in 1965-96 (N = 14366). The sample size was 30 students of preschool girl (15) and boy (15) who were selected by random sampling method and randomly assigned to two groups of control and test. The experimental group were trained for painting instruction for 10 sessions, and the control group did not receive any training. The data collection tool was questionnaire of 43 questions about preschool children aggression and Torrance creative thinking scale.The data was analyzed through statistical tests variance and multivariate covariance,

    Findings

    The results of covariance analysis also showed that painting training significantly affected aggression (p < 0/001) and creativity p < 0/001) of preschool students. And music training significantly affected aggression (p < 0/001) and creativity p < 0/001) of preschool students. However, there was no significant difference between painting teaching and music teaching in decreasing aggression and increasing creativity.

    Discussion

    Painting and music training through expressing thoughts and feelings and enhancing flexural and fluidity skills has reduced aggression and improved creativity in preschool children. As a result, it can be used as an effective teaching method for preschool children

    Keywords: Painting, music, aggression, Creativity
  • Mohsen Rafiei *, Marjan Fayyazi Pages 27-52
    Objective

    The purpose of the present study was to consider the effect of perceived overqualification on creativity at workplace. Likewise, the role of self-efficacy was considered in this association.

    Methodology

    The present study was applied in terms of objective and was cross-sectional in terms of data collection. The participants were chosen from National Iranian Oil Company (NIOC). Based on simple random sampling, data were collected from 331 employees. To measure POQ, Self-efficacy, and Creativity in workplace, investigators used standard questionnaires from Maynard et al. (2006), Schwarzer and Jerusalem (1995), Tierney, Farmer and Graen (1999) respectively. Data Analysis was conducted based on Structural Equation Modeling (SEM) through softwares including SPSS and AMOS.

    Findings

    Results showed that Perceived Overqualification was significantly and positively associated with Creativity at workplace. Likewise, the mediating role of self-efficacy has been confirmed.

    Keywords: Overqualification, Perceived Overqualification, Self-efficacy, Creativity at work
  • Seyyed Mohamad Saadatmehr, Ali Saffary *, Abbas Tadayyon Pages 53-84
  • Iraj Ahmadkhani, Hassan Ghalavandi *, Behnaz Mohajeran Pages 85-114

    The study aimed at the identification and categorization of the factors influencing the formation of entrepreneurship student in the university. The research is utilized a mixed method taking advantage of both qualitative and quantitative data. The respondents were sampled from among zanjan university lectures and to gather the relevant data, interview was used and on its base a questionnaire was developed. Thereafter, an exploratory factor analysis was used to identifying the factors. Using Cronbach's alpha, all questions were confirmed with an alpha value of 0.92. In addition, Bartlett's test was used to determine the sample size adequacy. The sample consists of a total of 228 lecturers from the University of Zanjan, of whom 99 were female (43%), and 129 male (57%). The findings reveal that the crucial factors affecting the fostering of entrepreneurship student in the university include personality factors such as openness, Agreeableness, conscientiousness, Extraversion, financial and educational factors.

    Keywords: Entrepreneurial Student, Personality factors, Educational Factors, Financial Factors
  • Parima Noroozi *, Somaye Robatmili Pages 115-134

    This study aimed to explaining the role of self-compassion and percieved parenting styles on creative thinking of adolescents. This study was a correlational – descriptive design. The study population was consisted of all high school boy students of Tehran city (district 2) in 2018. 313 students were selected by randomly cluster sampling methods in this research. Instruments for gathering data were the percieved parenting styles questionniqre (Grolnick, 1997), Abedi’s creativity assesment (1984), self-compassion questionnaire (Neff, 2003). Data were analyzed using SPSS.v21 software and statistical tests such as Pearson correlation coefficient and Setpwise regression analysis. The results of analysis showed that there is statistically significant relationship between some components of parenting styles and self-compassion and creative thinking of adolescents. Also, the results of stepwise regression analysis indicated that some components of parenting styles and self-compassion significantly predicted 17 percent of variances in creative thinking of adolescents.. With regards to findings, it seems that parenting styles and self-compassion have important role in creative thinking of adolescents. Applying the findings was discussed theoretical and practical

    Keywords: Parenting style, self-Compassion, creative thinking, adolescents
  • Rasoul Karami, Seyed Ali Vaez *, Ghasem Rekabdar Pages 135-160
    Background

    due to the differences between tax laws and accounting standards there are differences between tax payers and tax collectors that cause tax gap .The tax gap is calculated through the difference between diagnostic and instrumental taxes and its components include temporary and permanent tax differences.

    Purpose

    In previous studies in Iran, the tax gap resulted from permanent differences, but the initiative and creativity of this research were identified as temporary differences. Therefore, the purpose of this study is to investigate the relationship between the tax gap and its components on future earnings changes.

    Method

    The present study of the nature and content of a research is correlation type that is used to explore the correlation between variables of the post - event method. The statistical population of the research in Tehran Stock Exchange and statistical sample consists of 120 companies in the period of 1386 - 1396. To analyze the data and test the hypotheses, the regression equation has been used.

    Results

    The results indicate that there is a significant inverse relationship between the tax gap and future earnings changes. The results confirm that both temporal and temporal tax differences have a significant effect on future earnings changes. it can be argued that increasing the difference between earnings accounting earnings can be associated with decreasing interest in the next year and less stability.

    Conclusion

    The findings of this research show that tax gap components in Iran are also temporary differences in addition to permanent differences and by separating permanent and temporary differences we can calculate taxable income .On one hand , increasing the satisfaction of the taxpayers and on the other hand the challenges of taxation , evasion and tax avoidance . Therefore , it is expected to increase efficient tax system and tax equity.

    Keywords: tax, Tax Gap, permanent tax difference, temporary tax difference, future earnings changes
  • Tohid Eskandarzadeh Fard, Nader Bohlooli * Pages 166-181
    Objective
    The purpose of the present study is to investigate the role of leading companies and business clusters in regional innovation in East Azarbaijan province.
    Method
    The research method is descriptive and correlational. The statistical population of the study consisted of managers and staff of R&D departments, design engineers and development of business clusters in East Azarbaijan province. The data collection tool was a standard and researcher-made questionnaire that was validated by the statistical community after assessing its validity and reliability. Structural equation test was used to test the research hypotheses using lisrel 8.5 software.
    Results
    The findings of the present study showed that the presence of leading companies and business clusters has an impact on regional innovation; also, staff education plays a mediating role.
    Conclusion
    The results of the present study indicate that the presence of leading companies and business clusters plays an important role in improving regional innovation. Also, the education level of the staff improves the innovation in the region. Keywords: Leading company, Business clusters, Regional innovation
    Keywords: Leading company, Business clusters, Regional innovation
  • Firouzeh Sepehrian Azar *, Farhad Ghadiri, Abdol Karim Abdolmohamadi, Fariba Samadzadeh Pages 189-208
    Aim

    The purpose of this study was to investigate the role of mediator of creativity in relation to the achievement goals on the Achievement Motivation in students.

    Method

    This research is descriptive and correlational. The sample consisted of 220 students selected by cluster sampling from the students of the University of Mohaghegh Ardebili University in the academic year of 2017-18. To collect the data, the Hermans Achievement Motivation Questionnaire (AMQ), Torrance Tests of Creative Thinking (TTCT), and the Midgley, Kaplan, and Middleton achievement goals were used. Data were analyzed using path analysis and SPSS-20 and LISREL 8.54 software.

    results

    Path analysis showed that the goals of mastery and the goals of the performance approach through the mediating role of creativity have a positive and significant indirect effect on the student's Achievement Motivation. As well as creativity has a direct, positive and significant effect on the student's Achievement Motivation.

    Conclusion

    This research showed that creativity can mediate between the achievement goals and the Achievement Motivation.

    Keywords: achievement motivation, achievement goals, Creativity
  • Vahid Soltanzadeh *, Mohammadreza Ardalan, Siroos Ghanbari Pages 209-244
    Background

    One Issues of necessity Consider it in the higher education system Feels Educational Entrepreneurship Is, Universities because Be able as a key element In order to take the comprehensive development of the country need to develop entrepreneurship education and to identify factors affecting for it.

    Purpose

    Current study with the aim of identification Factors affecting Educational Entrepreneurship at public universities in the country it is done.

    Method

    The research method was mixed (qualitative - quantitative), in the qualitative part of qualitative content analysis with inductive approach and in the quantitative part the descriptive-survey method was used. Statistical population of research in the qualitative part experts he was an expert in entrepreneurship, educational management, educational planning and curriculum planning and higher education management in the country, and Sampling method in qualitative section purposeful and In a little cluster section It was multi-stage a total of 225 individuals were selected for the study. The quantitative section included all students in the educational sciences department of state universities. To determine the sample size Intended cochran formula was used. Research data collection tool in the qualitative part of the semi-structured interview and in a little part questionnaire It was made by a researcher. Formal validity The content of the questionnaire was approved by experts and professors. The value of content validity ratio or CVR indexes was 0.79 and content validity index or CVI was 0.61 The reliability of the questionnaire was calculated through Cronbach's alpha coefficient of 0.90. Data analysis through exploratory factor analysis in SPSS21 software.

    Results

    The results showed that six factors economic structure (3 sub factors), cultural structure (3 sub factors), social structure (2 sub factors), educational structure (4 sub factors), external environment structure (2 sub factors) and individual characteristics (2 sub factors) on development of educational entrepreneurship in public universities were effective.

    Conclusion

    The results showed that educational entrepreneurship is influenced by several factors these factors are spread across six macroeconomic, social, cultural, educational, external and individual environments.

    Keywords: entrepreneurship, Educational Entrepreneurship, State Universities